Diabetesvoet

Diabetesvoet

Bij diabetes mellitus kan het lichaam de hoeveelheid suiker in het bloed niet goed in balans houden. Om dit glucosegehalte te regelen is het hormoon insuline nodig. Diabetes is behandelbaar, maar is niet altijd te genezen. Diabetes kan leiden tot een aantal complicaties. Bijvoorbeeld stoornissen in de bloedvaten en zenuwen (neuropathie) waardoor ernstige voetproblemen bij diabetes kunnen ontstaan. Een goede voetverzorging kan dit helpen voorkomen.


Voetzorg voor diabetes patiënten is een van de speciale behandelingen die een medisch pedicure kan uitvoeren. Voor meer informatie over voetzorg bij diabetes patienten kijk op de site van het Diabetes Fonds.

De blauwe cirkel:

symbool voor diabetes

Vergoedingen door zorgverzekeraars


Alléén medisch noodzakelijke kosten worden vergoed


Als diabetes patiënt wordt je ingedeeld in een zogenaamd zorgprofiel. Welke behandelingen voor jou medisch noodzakelijk zijn wordt vastgesteld in een individueel behandelplan, dat wordt opgesteld door een podotherapeut.


Dit betekent ook dat het behandelen en verzorgen van gezonde nagels en gezonde delen van de voeten niet vergoed wordt vanuit de verzekering. Daarvoor moet ik een vergoeding in rekening brengen.