Medisch pedicure

Praktijk Yvonne Daalmans

Medisch Pedicure & Gezondheidstherapie

Medisch pedicure

In mijn praktijk kunt u terecht voor alle mogelijke voetbehandelingen, zoals medische voetzorg, cosmetische voetverzorging en voetreflex-massage.

 

Een normale pedicure behandeling bestaat uit het:

1. zorgvuldig knippen en freezen van de teennagels;

2. inspecteren van de huid op de voeten en voetzolen;

3. verwijderen van overtollig eelt;

4. verwijderen van likdoorns (eeltpit, eksteroog);

5. inmasseren van crème op de voeten.

 

Medische voetzorg wordt in sommige gevallen vergoed door uw zorgverzekering. Voor de behandeling van de voeten van diabetes patiënten gelden speciale richtlijnen.

 

Voetreflexologie en voetmassage zijn behandelingen die uitgevoerd kunnen worden in het kader van gezondheidstherapie en komen voor vergoeding door uw zorgverzekering in aanmerking. Dat is uiteraard afhankelijk van uw klachten en of u (aanvullend) verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Voor meer info kijk op de pagina 'zorgverzekering'.

Voor meer informatie over veel voorkomende voetproblemen,

kik op de foto

ProVoet, landelijke organisatie voor de voetverzorger,

lidnummer: 305377

Procert Medisch Pedicure

KRP (kwaliteitsregister voor de pedicure) licentienummer: 9007949

Onderzoek naar bezoek aan pedicure

Van de volwassen Nederlanders geeft een kwart aan een pedicure in te schakelen bij de verzorging van de voeten, bij elkaar ruim 3 miljoen mensen. Bij mannen is er duidelijk meer sprake van echte voetproblemen dan bij vrouwen, 62% versus 43%.

Mensen met aandoeningen als diabetes en reuma bezoeken ter voorkoming van letsel de pedicure. 58% van de pedicurebezoeken vindt plaats uit medische noodzaak en slechts 12% van de pedicurebezoekers krijgt de kosten vergoed door een verzekeraar. Dit blijkt uit een onderzoek in 2009, in opdracht van brancheorganisatie ProVoet, naar de wijze van voetverzorging in Nederland.